LENINAS. ŽLUGĘS MITAS (2012)
27 Geg. 2019

LENINAS. ŽLUGĘS MITAS (2012)

Aprašymas:
Vladimiras Iljičius Uljanovas, geriau žinomas kaip Leninas, yra neatskiriamai susijęs su 1917-ųjų Spalio revoliucija. Kas jis buvo? Turbūt šalčiausio kraujo revoliucionierius. Žiaurus totalitarinės valdžios valdovas, įvedęs savo šalyje siaubingą terorą. Leninas vadino save „geriausiu pasaulio marksistu“ ir iškėlė vokiečių teoretiko raštus, padėjusius įteisinti asmenybės kultą.

Jis norėjo nuversti monarchiją ir modernizuoti Rusiją. Įkūrė Sovietų Sąjungą ir troško paversti ją galingiausia šalimi. Norėjo išlaisvinti pasaulio tautas, skleisti socializmą pasaulyje, tačiau pasidavė melagingiems nekontroliuojamos valdžios jėgos dievams. Kai 1924 metais Leninas mirė, paliko XX amžiui naują vienos partijos diktatūrą ir nuo to nukentėjo milijonai žmonių.

Filmas pasakoja, kaip studentas, kilęs iš vidurinės klasės, perėjo prie politinio radikalizmo, greitai iškilo kaip ambicingas politikas ir tapo bolševikų partijos vadu. Žiūrovai išvys naują, stulbinamai prieštaringą Lenino asmenybės portretą.

Go3 -30% nuolaidos kodas  


Specialus Go3 televizijos pasiūlymas Topfilmai.lt svetainės lankytojams: su kodu TOPFILM30 - Go3 televizijos planą “TV ir filmai” galite įsigyti su 30% nuolaida. Ji taikoma pirmiems trims mėnesiams. Planą nutraukti galėsite bet kada. Daugiau informacijos



IMDB įvertinimas:
Balsai:
Lankytojų įvertinimas