Gojos šmėklos / Goya`s Ghosts (2006)
25 Spa. 2016

Gojos šmėklos / Goya`s Ghosts (2006)

  • Režisavo:Milos Forman
  • Aktoriai:Javier Bardem, Natalie Portman, Stellan Skarsgård, Randy Quaid, Blanca Portillo, Michael Lonsdale, José Luis Gómez, Mabel Rivera, Unax Ugalde, Frank Baker, Ramón Langa
  • Trukmė:01:53:45
Aprašymas:
Dvejais "Oskarais" ir trejais "Auksiniais gaubliais" apdovanoto kino meistro sugįžimas po 7 metų pertraukos. Nepamirštamus kultinius kino kūrinius "Skrydis virš gegutės lizdo", "Amadėjus", "Visuomenė prieš Larį Flintą", "Žmogus mėnulyje" padovanojęs čekų kilmės režisierius Milošas Formanas kviečia įvertinti vieną paskutinių savo filmų.

Filmas „Goja“ arba „Gojos vaiduokliai“ (Goya‘s Ghosts) (2006) yra dar viena kostiuminė drama, įterpta į audringus ir revoliucija užvaldytus laikus, kada Napoleonas Bonapartas ant kojų buvo sukėlęs visą Europą. Ispanija tais laikais buvo viena labiausiai pasišventusių šalių, kuri turėjo gilias inkvizicijos šaknis ir moksliškai yra sakoma, kad Ispanijoje nuo inkvizicijos nukentėjo daugiausiai žmonių, bet ten, kur ateina Bonapartas, naikinamos inkvizicijos ir baudžiava. Tokiais permainų laikais gyveno bene garsiausias ispanų ir viso pasaulio dailininkas Goja.

Šis filmas ne apie Goją, nors jis šiame filme ir yra, tačiau filme Goja nėra svarbiausia persona, čia svarbiausi jo vaiduokliai – tai dvi personos, nudegintos inkvizicijos ir revoliucijos. Šių vaiduoklių, praeinančių per Gojos gyvenimą, personažus įkūnija Natalie Portman ir Javer Bardem. Puikiai žinomi ir iš įvairiausių filmų atpažįstami aktoriai šįkart dramatiškai blaškosi nuo bažnyčios iki revoliucijos.

Go3 -30% nuolaidos kodas  


Specialus Go3 televizijos pasiūlymas Topfilmai.lt svetainės lankytojams: su kodu TOPFILM30 - Go3 televizijos planą “TV ir filmai” galite įsigyti su 30% nuolaida. Ji taikoma pirmiems trims mėnesiams. Planą nutraukti galėsite bet kada. Daugiau informacijos



IMDB įvertinimas:
Balsai:
Lankytojų įvertinimas