SENGIRĖ (2017) / The Ancient Woods
24 Bal. 2019

SENGIRĖ (2017) / The Ancient Woods

2017 Lithuania, Estonia, Germany
  • Režisavo:Mindaugas Survila
  • Trukmė:1h 25min
Aprašymas:
Praėjusį pavasarį Lietuvos auditorijai po daugiau nei 10 metų kūrimo pristatytas antrasis Mindaugo Survilos dokumentinis filmas „Sengirė“. Antrąją Velykų dieną galimybę jį išvysti turėjo ir LRT TELEVIZIJOS auditorija.

Tai lėtas, poetinis ir vaizdinis pasakojimas apie seniausius Lietuvos miškus ir jų gyventojus. Čia nėra užkadrinio balso, kuriuo žiūrovui aiškinama tai, ką jis mato ekrane. „Sengirės“ kūrėjai stengiasi suteikti žiūrovui malonumą atrasti pačiam.

Sengirė yra vieta, kurioje ne tik ištirpsta laiko ribos, bet ir viskas, kas egzistuoja, stiebiasi į amžinybę. Šis filmas nufilmuotas paskutiniuose išlikusiuose senosios girios plotuose Lietuvoje. Poetiškas, ne tipiškas filmas apie gamtą kviečia žiūrovus į begalinę kelionę.

Pradedant nuo miško brūzgynų iki vilkų urvų, kylant aukštyn į juodųjų gandrų lizdus ir neriant gilyn į povandeninius miškus, ir sugrįžtant į miško pakraštį, kur gyvena žmogus. Nėra jokio užkadrinio balso, tik beveik apčiuopiami, stiprūs girios ir jos gyventojų garsai bei kamera užfiksuotos magiškos akimirkos.

Go3 -30% nuolaidos kodas  


Specialus Go3 televizijos pasiūlymas Topfilmai.lt svetainės lankytojams: su kodu TOPFILM30 - Go3 televizijos planą “TV ir filmai” galite įsigyti su 30% nuolaida. Ji taikoma pirmiems trims mėnesiams. Planą nutraukti galėsite bet kada. Daugiau informacijos



IMDB įvertinimas:
7,9
Balsai: 403
Lankytojų įvertinimas