PRABANGŪS PUTINO ŽAIDIMAI (2014) / Putins Games
08 Bal. 2019

PRABANGŪS PUTINO ŽAIDIMAI (2014) / Putins Games

2013 Israel, Austria, Germany
  • Režisavo:Alexander Gentelev
  • Trukmė:1h 30min
Aprašymas:
Trečiadienį 20.20 val. LNK pristatys dokumentinio filmo ,,Prabangūs Putino žaidimai“ premjerą. Europoje populiarumo sulaukęs ir į Lietuvą atkeliavęs BBC filmas atskleidžia, kodėl 2014 metų Sočio žiemos olimpinės žaidynės, vykusios subtropikų kurorte beveik be sniego, tapo brangiausia kada nors vykusia olimpiada.

Filmo ,,Prabangūs Putino žaidimai“ autoriai teigia, kad, ruošiantis Sočio olimpinėms žaidynėms, tiesiant kelius, statant viešbučius, poilsio ir sporto kompleksus, tūkstančiams žmonių buvo nutrauktas elektros bei vandens tiekimas. Nemažai gyventojų tapo benamiais: jie buvo iškelti į ankštus butus, o jų valdos - privatizuotos.

Žaidynės suniokojo Rusijos nacionalinį parką, pasižymėjusį didžiausia biologine įvairove. Vykdant statybas taip pat buvo iškirsta daugiau nei 3 tūkst. hektarų vertingo miško, sunaikinti elnių ir šernų žiemojimo plotai bei kai kurie lokių ir kalninių ožių migracijos keliai. Statant kompleksus didėjo ir sąvartynų skaičius. Miestas ir priemiesčiai skendėjo šiukšlėse, o jų kvapas buvo juntamas net už dviejų kilometrų.

Go3 -30% nuolaidos kodas  


Specialus Go3 televizijos pasiūlymas Topfilmai.lt svetainės lankytojams: su kodu TOPFILM30 - Go3 televizijos planą “TV ir filmai” galite įsigyti su 30% nuolaida. Ji taikoma pirmiems trims mėnesiams. Planą nutraukti galėsite bet kada. Daugiau informacijos



IMDB įvertinimas:
6,5
Balsai: 162
Lankytojų įvertinimas