ASTERIKSAS OLIMPINĖSE ŽAIDYNĖSE / Asterix at the Olympic Games
20 Sau. 2015

ASTERIKSAS OLIMPINĖSE ŽAIDYNĖSE / Asterix at the Olympic Games

2008 France, Germany, Spain, Italy, Belgium
  • Trukmė:1h 56min
  • Kainavo:€78,000,000(estimated)
Aprašymas:
Olimpiniams metams prancūzų ir ispanų kiniečiai ruošia ypatingą kino patiekalą. Likus kiek daugiau nei septyniems mėnesiams iki vasaros olimpinių žaidynių Pekine pradžios viso pasaulio žiūrovai jau galės įvertinti, kokios prabos medalio vertas prabrangiausias visų laikų europietiškas filmas. Ironiška, kad būtent olimpiniais žiedais pagražinta sportinė tema leido uždegti žalią šviesą trečiajai fantastinei veiksmo komedijai apie šmaikščiuosius Galijos stipruolius Asteriksą ir Obeliksą. 2002-siais startavusi antroji trilogijos serija "Misija Kleopatra" surinko 111 mln. JAV dolerių pajamas, bet režisieriaus Alaino Chabat kūrinys labai nepatiko komikso kūrėjams ir teisių savininkams Albert Uderzo ir Anne Goscinny, kurie vieną po kito atmetinėjo legendinio prodiuserio Claude'o Zidi siūlomus scenarijaus variantus, kol pagaliau jo sūnui Robertui Langmannui gimė geniali olimpinė idėja.

2006-ųjų vasarą ir rudenį didžiausioje Ispanijos kino studijoje nufilmuotos komedijos scenarijus kruopščiai slepiamas. Žinoma tik tiek, kad galijiečiai ir romėnai savo santykius šį kartą aiškinsis Olimpinių žaidynių arenose kartu su graikais ir egiptiečiais, kuriuose į kovą atves charizmatiškasis Edifis (šis vienarankio prancūzų komiko Jamelo Debbouze personažas buvo pristatytas filme "Misija Kleopatra"). Kai klastingasis Julijus Cezaris nusprendžia į varžybas komandiruoti raumeningąjį stipruolį gladiatorių Maximusą, tai jų amžinieji priešai šalies garbę ginti pakviečia Asteriksą ir Obeliksą. Tačiau Olimpiados teisėjai griežtai uždraudžia galijiečiams naudoti magiškojo gėrimo dopingą ir du didžiavyriai privalo pademonstruoti išradingumą kovoje dėl aukso.

Kadangi 78 mln. eurų biudžeto fantastinė komedija yra glaudžiai susijusi su sportu ir medaliais, tai režisierius Fredericas Forestier pakvietė trumpiems vaidmenims visą būrį sporto įžymybių. Tenisininkė Amelie Mauresmo, krepšininkas Tony Parkeris, lenktyninkas Michaelis Schumacheris, futbolininkai Davidas Beckhamas ir Zinedine'as Zidane'as (kas gi pamiršo jo gladiatorišką smūgį nepraustaburniui italui Marco Materrazzi) su malonumu priėmė viliojančius pasiūlymus. Šalia jų gražiai turėtų atrodyti seksualios manekenės Adriana Sklenarikova Karambeu ir Gisele Bundchen, stilingų drabužių parduotuvių tinklo "Mango" įkūrėja Monica Cruz (Penelopės sesuo), italų kino legenda Claudia Cardinale ir paskutinį gyvenimo vaidmenį atlikęs prancūzų veteranas Jeanas Pierre'as Casselis (jis mirė 2007-ųjų balandį). Vaidinti romėnų gladiatorių Maximusą buvo pažadėjęs kultinis mušeika Jeanas-Claude'as Van Damme'as, kuris visą pastarąjį dešimtmetį dirba vien tik pigiems televiziniams veiksmo filmams, tačiau paskutinę minutę jis iškrito iš rikiuotės dėl intensyvių treniruočių naujam veiksmo trileriui ir užleido savo vietą garsiajam prancūzų kikboksininkui Jerome'ui Le Bannerui (šį stipruolį dar pamatysite ir Mathieu Kassovitzo "Babilone").

Trečiajame filme pasikeitė dviejų svarbiausių herojų veidai. Dėl komiko Cristiano Clavier užimtumo kituose projektuose ūsočiaus Asterikso kostiumą pasimatavo už Prancūzijos ribų mažiau žinomas linksmuolis Clovisas Cornillacas. Romos imperatorių Julijų Cezarį sutiko vaidinti legendinis veteranas ir moterų numylėtinis Alainas Delonas, kuris grįžo į kiną po aštuonerių metų pertraukos. Tuo tarpu Gerardas Depardieu liko ištikimas apkūniajam Obeliksui. Kadangi kino platinimo kompanija "ACME filmai" apsisprendė intriguojantį Olimpinių žaidynių reportažą įgarsinti lietuviškai ir suteikti dar vieną progą Lietuvos aktorių kūrybinei saviraiškai. Juk visiems bus įdomu išgirsti, kaip lietuviškai skambės įžymių asmenybių būrys. Julijaus Cezario įsivaikintą sūnų Brutą lietuviškai dubliuoti ruošiasi balsas, vertas milijono.

Go3 -30% nuolaidos kodas  


Specialus Go3 televizijos pasiūlymas Topfilmai.lt svetainės lankytojams: su kodu TOPFILM30 - Go3 televizijos planą “TV ir filmai” galite įsigyti su 30% nuolaida. Ji taikoma pirmiems trims mėnesiams. Planą nutraukti galėsite bet kada. Daugiau informacijos



IMDB įvertinimas:
Balsai:
Lankytojų įvertinimas