Viešbutis „Didysis Budapeštas“ / The Grand Budapest Hotel (2014)
14 Sau. 2015

Viešbutis „Didysis Budapeštas“ / The Grand Budapest Hotel (2014)

2014 USA, Germany, UK
  • Režisavo:Wes Anderson
  • Aktoriai:Ralph Fiennes, F. Murray Abraham, Mathieu Amalric
  • Trukmė:100 min
Aprašymas:
Ironiškų, kino gurmanams skirtų filmų kūrėjas W.Andersenas liko ištikimas savo stiliui. Stilinga, šmaikšti ir intelektuali komedija žiūrovus nukelia į tarpukario Vengriją. Šįkart kino genijaus akiratyje – prabangaus legendinio „Didžiojo Budapešto“ viešbučio intrigos ir paslaptys.

Viešbučio „Didysis Budapeštas“ durininkas Gustavas susidraugauja su jaunu kolega, kuris tampa jo patikėtiniu. Rodos, Gustavo gyvenimas gražus, kaip niekad, bet... koks gi prabangus viešbutis be paslaptingų piktadarių ir intrigų?

Budapešto viešbučio ramybę sudrumsčia brangaus Renesanso epochos paveikslo vagystė, tad Gustavas priverstas pasiraitoti išlygintas savo rankoves ir kibti į kovą už garbę.

Viešbutis „Didysis Budapeštas“ – tai naujausias trims „Oskarams“ nominuoto režisieriaus Weso Andersono („Mėnesienos karalystė“, „Kelyje su Daržylingu“, „Tenenbaumų šeima“) darbas.

Tarpukario metų Europos estetika ir mados, užburiantis kompozitoriaus Alexandre Desplat garso takelis (jo kūriniai skamba ir „Mėnesienos karalystėje“), sarkastiški dialogai ir, žinoma, tradiciškai gausus būrys ryškiausių Holivudo žvaigždžių, tapusių nuolatiniais W. Andersono bendražygiais – Bill Murray, Edward Norton, Owen Wilson, Ralph Fiennes, Adrien Brod, Willem Dafoe, Tilda Swinton, Harvey Kietel, Jason Schwartzman, taip pat Jude Law, Saoirse Ronan ir Léa Seydoux.

Go3 -30% nuolaidos kodas  


Specialus Go3 televizijos pasiūlymas Topfilmai.lt svetainės lankytojams: su kodu TOPFILM30 - Go3 televizijos planą “TV ir filmai” galite įsigyti su 30% nuolaida. Ji taikoma pirmiems trims mėnesiams. Planą nutraukti galėsite bet kada. Daugiau informacijos



IMDB įvertinimas:
8,2
Balsai: 198,149
Lankytojų įvertinimas