Mergina su perlo auskaru / Girl with a Pearl Earring (2003)
19 Lie. 2017

Mergina su perlo auskaru / Girl with a Pearl Earring (2003)

2003 D. Britanija, Liuksemburgas
  • Režisavo:Peter Webber
  • Aktoriai:Colin Firth, Scarlett Johansson, Tom Wilkinson, Judy Parfitt, Cillian Murphy, Essie Davis, Joanna Scanlan, Alakina Mann, Chris McHallem, Gabrielle Reidy
  • Trukmė:01:39:59
Aprašymas:
Apytikriai 1665-siais olandų kilmės dailininkas Johannesas Vermeeras nutapė garsiausią savo paveikslą "Mergina su perlo auskaru". Paveikslas yra vadinamas klasika ir sukelia panašią intrigą, kaip legendinė "Mona Liza". Jau keletą amžių daugelį žmonių kankina klausimas, kas yra ta paslaptingoji mergina, aistringai žvelgianti į mus, ir kokios mintys tą akimirką sklando jos galvoje.

Konkrečios informacijos apie 35 paveikslus palikusį garsųjį Johannesą Vermeerą beveik nėra išlikę. Visiškai nieko nežinoma apie dailininkui pozavusią mūzą, tačiau žinoma, kad ji nebuvo dailininko meilužė, nes Johanneso Vermeero namus akylai saugojo jo uošvė. Šiame nuostabaus grožio ir užburiančios nuotaikos filme pamatysite vieną iš daugelio interpretacijų.

Delfto miestelis, Olandija. 17-metė Grytutė paklūsta aklo tėvo valiai ir išeina dirbti tarnaite dailininko Johaneso Vermeero namuose, kad galėtų išlaikyti skurdžiai ir neturtingai gyvenančią šeimą. Tačiau ji neįsivaizduoja, koks psichologiškai sunkus ir fiziškai alinantis bus tas darbas.

Go3 -30% nuolaidos kodas  


Specialus Go3 televizijos pasiūlymas Topfilmai.lt svetainės lankytojams: su kodu TOPFILM30 - Go3 televizijos planą “TV ir filmai” galite įsigyti su 30% nuolaida. Ji taikoma pirmiems trims mėnesiams. Planą nutraukti galėsite bet kada. Daugiau informacijos



IMDB įvertinimas:
7.0
Balsai: 63 204
Lankytojų įvertinimas