Sufražistė / Suffragette (2015)
18 Kov. 2016

Sufražistė / Suffragette (2015)

2015 UK
  • Režisavo:Sarah Gavron
  • Aktoriai:Carey Mulligan, Anne-Marie Duff, Helena Bonham Carter
  • Trukmė:106 min
  • Kainavo:$14,000,000(estimated)
Aprašymas:
Istorijos centre atsiduria Modė (Carey Mulligan) – paprasta sunkiai dirbanti skalbėja, gyvenanti dvidešimtojo amžiaus pradžios Londone su sūnumi ir vyru (Benas Whishaw), kuris, kaip suprantame jau iš pirmųjų kadrų, jos nelaiko žmogumi.

Vieną vakarą Modė pamato sufražistę, metančią akmenį į parduotuvės langą ir garsiai reikalaujančią suteikti moterims teisę balsuoti. Scena suskamba nejaukiai: akivaizdu, kad filmo režisierė Sarah Gavron suvokia, kaip nemalonu žiūrovams stebėti destrukciją, net kai tai daroma dėl aukštesnių tikslų. Aišku, po to seka beveik vadovėlinė Modės transformacija: ji ima pastebėti nesąžiningą elgesį moterų atžvilgiu ir ryžtasi kovoti su sistema. Filmo kūrėjai pasistengia, kad niekam neliktų abejonių dėl siaubingos moterų padėties tuo metu. Tai lengvai galėjo pavirsti perdėta melodrama, jei ne meistriška Mulligan vaidyba, padėjusi jai išsiveržti iš štampų spąstų.

Go3 -30% nuolaidos kodas  


Specialus Go3 televizijos pasiūlymas Topfilmai.lt svetainės lankytojams: su kodu TOPFILM30 - Go3 televizijos planą “TV ir filmai” galite įsigyti su 30% nuolaida. Ji taikoma pirmiems trims mėnesiams. Planą nutraukti galėsite bet kada. Daugiau informacijos



IMDB įvertinimas:
6,8
Balsai: 5,299
Lankytojų įvertinimas