Dangaus vaikai / Children of Heaven / Bacheha-ye Aseman (1997)
27 Kov. 2015

Dangaus vaikai / Children of Heaven / Bacheha-ye Aseman (1997)

1997 Iran
  • Režisavo:Majid Majidi
  • Aktoriai:Mohammad Amir Naji, Amir Farrokh Hashemian, Bahare Seddiqi
  • Trukmė:89 min
  • Kainavo:$180,000(estimated)
Aprašymas:
Keliaudamas namo iš batų taisyklos devynmetis Ali (vaidina akt. Amir Farrokh Hashemian) pameta vienintelę jaunesnės sesers Zahros (vaidina akt. Bahare Seddiqi) batų porą. Vargingai gyvenančiai ir vos galą su galu suduriančiai šeimai naujas pirkinys taptų dideliu finansiniu smūgiu, tad tai suvokdami vaikai nusprendžia nejaudinti tėvų ir bėdą išspręsti tarpusavyje, sugalvodami mažytę gudrybę.

„Dangaus vaikai“ – tai šiuolaikinis iranietiškas perliukas apie brolio ir sesers santykius ir jų vienybę. Trumpa, tačiau labai graži istorija pasakoja mums apie apie vienos Irano šeimos gyvenimą, skurdą, brolišką meilę ir svajones.

Kino juosta sužavi savo tematika, stiliumi, įtaigumu ir dvasingumu. Tai be galo jaukus ir šiltas filmas, leisiantis bent akies krašteliu žvilgtelti į trečiąja šalimi vadinamo Irano vaikų gyvenimą. Šviesą ir gyvenimo džiaugsmą spinduliuojantis filmas spaudžia širdį ir dar kartą įrodo, jog net ir sudėtingas gyvenimo situacijas galima nutapyti šviesiomis spalvomis.

1999–aisiais „Dangaus vaikai“ buvo nominuoti Oskarui kaip geriausias užsienio filmas (Best Foreign Language Film of the Year). Kiti 13 laimėjimų bei 2 nominacijos.

Go3 -30% nuolaidos kodas  


Specialus Go3 televizijos pasiūlymas Topfilmai.lt svetainės lankytojams: su kodu TOPFILM30 - Go3 televizijos planą “TV ir filmai” galite įsigyti su 30% nuolaida. Ji taikoma pirmiems trims mėnesiams. Planą nutraukti galėsite bet kada. Daugiau informacijos



IMDB įvertinimas:
8,5
Balsai: 21,486
Lankytojų įvertinimas