04 Kov. 2015

Čelendžeris / The Challenger (2013)

2013 UK, USA
  • Režisavo:James Hawes
  • Aktoriai:Joanne Whalley, William Hurt, Bruce Greenwood
  • Trukmė:90 min
Aprašymas:
Kosmoso užkariavimo istorija - tai ne tik sėkmingi skrydžiai, gravitacijos įveikimas, pripratimas prie nesvarumo bei nesuskaičiuojamos treniruotės, be kurių nė vienas kosmonautas neatlaikytų skrydžio.

Kosmoso įsisavinimas - tai pavojingas procesas, kuriame neapsieinama be aukų ir praradimų. Vienas iš tokių praradimų įvyko 1986-ųjų sausio mėnesį ir tapo tikru šoku: praėjus minutei su trupučiu nuo kosminio erdėlaivio "Čelendžeris" starto, jis sprogo, nusinešdamas septynių amerikiečių astronautų gyvybes.

Kaip tai įvyko ir kokios priežasatys tapo sprogimo priežastimi? Kodėl kosminis laivas sėkmingai startavo, tačiau negalėjo tęsti skrydžio? Kaip išvengti šios tragedijos pasikartojimo? Ką pasakyti astronautų šeimoms? Šio mįslingo įvykio tyrimas gula ant mokslininko Ričardo Feinmano pečių.

Go3 -50% nuolaidos kodas  


Specialus Go3 televizijos pasiūlymas Topfilmai.lt svetainės lankytojams: su kodu TOP50 - Go3 televizijos planą “TV ir filmai” galite įsigyti su 50% nuolaida. Ji taikoma pirmiems trims mėnesiams. Planą nutraukti galėsite bet kada. Daugiau informacijos



IMDB įvertinimas:
7,3
Balsai: 2,629
Lankytojų įvertinimas