Anarchija Žirmunuose (2010)
20 Sau. 2015

Anarchija Žirmunuose (2010)

2010 Lithuania
  • Režisavo:Saulius Drunga
  • Aktoriai:Toma Vaskeviciute, Severija Janusauskaite, Giedre Giedraityte
  • Trukmė:90 min
  • Kainavo:€100,000(estimated)
Aprašymas:
Jauna ir naivi provincialė Vilė atvyksta į didmiestį (Vilnius) siekti aukštojo mokslo. Beieškodama nebrangaus nuomojamo buto, mergina susiduria su anarchistine simbolika išmargintu skelbimu, kuris atveda ją pas autorę – berniukiškai atrodančią ir juodą odinę striukę dėvinčią Sandrą. Abipusė merginų simpatija ir... Vilė tampa Sandros nuomininke.

Nedrąsiai dideliame mieste besijaučianti Vilė nuo pat pirmųjų apsistojimo dienų gauna puikų gidą – visuomet energingą ir optimistiškai nusiteikusią Sandrą. Lengvai ir nerūpestingai žongliruodama anarchijos sąvoka, miesto mergina naujai draugei stengiasi įrodyti ir parodyti, jog tikrai yra būdų įveikti vienatve, abejingumu ir šalčiu atvykėlį gąsdinantį didmiesčio pasaulį. Taip pat Sandra supažindina Vilę su dar dviem savo nuomininkėm: Lina ir Jurga. Merginos gyvenimas nušvinta naujomis ir iki tol dar neatrastomis spalvomis.

Už šio filmo scenarijų autorius Saulius Drunga buvo apdovanotas „MEDIA New Talent“ prizu Kanų kino festivalyje. Filmo „Anarchija Žirmūnuose“ gamybą parėmė Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, Lietuvos Respublikos kultūros rėmimo fondas ir ES paramos audiovizualiniam sektoriui programa MEDIA. Filmą prodiusavo nepriklausoma Lietuvos kino kompanija „Tremora“ kartu su Vengrijos kino kompanija „Katapult Film“.

Go3 -30% nuolaidos kodas  


Specialus Go3 televizijos pasiūlymas Topfilmai.lt svetainės lankytojams: su kodu TOPFILM30 - Go3 televizijos planą “TV ir filmai” galite įsigyti su 30% nuolaida. Ji taikoma pirmiems trims mėnesiams. Planą nutraukti galėsite bet kada. Daugiau informacijos



IMDB įvertinimas:
6,0
Balsai: 223
Lankytojų įvertinimas